Kinesitherapie

Wij bieden kinesitherapie, algemene revalidatie en manuele therapie aan. De doelgroepen zijn heel divers; onder meer spier-en gewrichtsproblemen, neuromusculaire klachten, postoperatieve revalidatie, prenataal, postnataal, instabiliteit, rugschool, sportblessures, chronische aandoeningen (fibromyalgie, reuma, parkinson, …) enz.

 • Algemene Kinesitherapie
 • Motorische Revalidatie
 • Bekken Bodem
 • Post & Pre Natale
 • Manuele Therapie
 • Dry needling

Bij klachten ter hoogte van het houdings- en bewegingsapparaat wordt u in deze praktijk behandeld door middel van algemene revalidatie en kinesitherapie. Dit omvat een passieve behandelingswijze met o.a. mobilisaties, stretching, massage, warmte, ultrason. Aanvullend wordt hierbij heel vaak de nadruk gelegd op actieve oefentherapie. In de praktijk is er hiervoor heel wat oefenmateriaal aanwezig waardoor wij opteren om de revalidatie in de praktijk te doen vanaf het moment dat het mogelijk is voor u om u te verplaatsen naar ons.

De doelgroepen voor algemene revalidatie en kinesitherapie zijn heel divers, onder meer spier-en gewrichtsproblemen, postoperatieve revalidatie, postnataal, instabiliteit, rugschool, sportblessures, chronische aandoeningen (fibromyalgie, reuma, parkinson,…) enz.

De eerste keer dat u naar de praktijk komt, vindt er eerst een vraaggesprek plaats en worden al uw medische gegevens verzameld. Nadien wordt er een kinesitherapeutisch onderzoek gedaan, waarbij er gezocht wordt naar specifieke aanknopingspunten voor de behandeling. Hierbij streven wij er vooral naar om de oorzaak van uw klachten op te sporen zodat een behandeling kan opgesteld worden met effect op lange termijn. Er vinden ook tussentijdse evaluaties plaats waarbij de behandeling eventueel kan worden bijgestuurd waar nodig.

Één van de belangrijkste pijlers in onze behandelingen is dat wij iedereen op een individuele manier benaderen zodat we tot een optimale en aangepaste revalidatie kunnen komen.

Manuele Therapie

Naast de algemene revalidatie en kinesitherapie bieden wij ook manuele therapie aan. Dit is een specifieke manier om neuromusculaire klachten  en problemen ter hoogte van de gewrichten te diagnosticeren en te behandelen. Dit door middel van onder meer oscillerende bewegingen, passieve en actieve mobilisaties, en manipulaties.

Hierbij wordt er voornamelijk gefocust op de wervelzuil, zowel in het onderzoek als bij de behandeling. De behandeling kan gericht zijn op een aantal verschillende domeinen met name articulair (de gewrichten), myofasciaal (spieren en fascia), neurologisch (neurogene structuren, zenuwen) en motorische controle (controle over houdingen en bewegingen).

In de praktijk bieden wij een combinatie aan van algemene kinesitherapie en manuele therapie aan zodat u op een geïntegreerde en kwaliteitsvolle manier behandeld en begeleid wordt.

Bekkenbodemrevalidatie

De bekkenbodemrevalidatie is een speciale vorm van gymnastiek die ontwikkeld is om de spieren van de bekkenbodem (spieren rond blaas-, schede- en aarsopening) te versterken of te relaxen. Het bewust maken van en het aanleren van technieken om deze spieren op het juiste moment en op de juiste manier op te spannen of te ontspannen, kan heel wat urine- en/of stoelgang-problemen oplossen. Indicaties zijn:

 • Incontinentie
 • Vaginisme
 • Plasproblemen bij kinderen
 • Prostaatklachten

Perinatale kinesitherapie

Een goede begeleiding tijdens en na de zwangerschap is noodzakelijk. Perinatale kinesitherapie omvat technieken en behandelingen voor de volledige zwangerschap.


Tijdens de zwangerschap kan gestart worden met:

 • Aangepaste oefentherapie en houdingscorrecties om lichamelijke ongemakken (rugklachten, oedemen, pijn ter hoogte van het bekken,…) tegen te gaan
 • Training van de bekkenbodemmusculatuur om het risico op incontinentie te verkleinen
 • Aanleren van de verschillende ademhalingstechnieken tijdens de bevalling
 • Inoefenen van baringslessen om goed voorbereid te zijn op de bevalling

 

Vanaf zes weken na de bevalling kan gestart worden met:

 • Training van de bekkenbodemmusculatuur
 • Wederopbouw van spierkracht en fysieke conditie
 • Houdingscorrecties en tips voor de dagelijkse zorg van uw baby

Dry Needling

Bij Jorien en Julie kunnen jullie vanaf heden terecht voor Dry Needling. Bij deze effectieve behandelmethode wordt een spier aangeprikt om de triggerpoints te ontspannen. Deze triggerpoints worden veroorzaakt door een verkrampt deel van een spier. Kenmerken van deze triggerpoints zijn vaak: stijfheid , bewegingsbeperking en soms ook uitstralingspijn. De oorzaken zijn: houdingsgebonden (vaak voorkomend bij zittende beroepen), overbelasting en stress.

Dry Needling is niet hetzelfde als acupunctuur: bij dry needling werken we op spierniveau, bij acupunctuur is het effect eerder energetisch. Na de behandeling kan de spier wat stijf aanvoelen , maximaal 1 à 2 dagen. Voor een optimaal effect wordt aangeraden de spier goed warm te houden en geen belastende sportinspanningen te doen.

Indien je vragen hebt over deze nieuwe behandelmethode, kan je hiervoor steeds bij ons terecht!

Praktische Regelingen

Hoe maakt u een eerste afspraak?

Met het voorschrift van uw arts kan u bij ons terecht voor een aangepaste en deskundige kinesitherapie, manuele therapie of revalidatie behandeling. U neemt best eerst telefonisch 09 33 00 200 of via email contact met ons op om een afspraak te maken. Tijdens de eerste consultatie wordt dan gekeken welke therapeut u het beste zal kunnen helpen en wanneer de volgende consultaties kunnen plaatsvinden.

Wat brengt u mee bij de eerste consultatie?

 • Een geldig voorschrift van de arts (maximum 2 maand oud)
 • Een klevertje van de mutualiteit
 • Uw identiteitskaart
 • Eventueel RX, echo, MRI, verslagen, …

Wat bij niet verwittigde afwezigheid?

Patiënten die hun afspraak niet nakomen betalen als vergoeding een bedrag, gelijk aan het honorarium. Dit bedrag wordt in rekening gebracht voor elke verzuimde afspraak. Dit geldt voor afspraken die niet of niet tijdig (12 uren op voorhand) telefonisch zijn afgezegd.

Tarieven Kinesitherapie

Al onze therapeuten zijn geconventioneerd. Dit houdt in dat al onze honoraria gelijk zijn aan de officiële RIZIV-tarieven. U betaalt het door het RIZIV vastgelegde tarief voor een behandeling in de praktijk of voor een behandeling aan huis. Patiënten met een normale hoegrootheid krijgen hiervan 73% tot 80,3% terug van hun mutualiteit.

Patiënten met een buitengewone hoegrootheid krijgen 90 tot 92% terugbetaald. Bij courante aandoeningen zal er bij de eerste consultatie een dossierkost van 10 euro worden aangerekend (één maal per jaar). We werken niet met het derde betalers systeem.

Huisbezoeken doen we onder beperkte voorwaarden. We behandelen bij u thuis enkel indien u  zich niet kan verplaatsen. Van zodra u in staat bent zich te verplaatsen gebeuren de verdere behandelingen in ons kabinet. In ons kabinet zijn we beter uitgerust, waardoor we u kwalitatiever kunnen revalideren.

Klik HIER om de algemeen geldende tarieven en terugbetalingstarieven te bekijken. Via de betreffende link naar uw ziekenfonds vindt u nog verdere informatie over de terugbetaling en modaliteiten voor kinesitherapie.

Betaling

De betaling gebeurt bij de laatste behandeling van een voorgeschreven reeks van 9 beurten. Bij een groter aantal beurten zullen we een tussentijdse rekening maken. De betaling gebeurt contant of met betaalkaart via bankcontact.

Na betaling krijgt u het getuigschrift die u nodig heeft voor de terugbetaling van de mutualiteit. U kan bij ons betalen met cash, bankoverschrijving, bancontact of payconiq.

Acupunctuur

Acupunctuur is een onderdeel van de chinese geneeskunde, ook wel TCM ( Traditional Chinese Medicine) genoemd. Wij bieden needling, moxa, cupping en oor-acupunctuur aan. Het uitgangspunt is dat de mens een energiesysteem is, dat maximaal werkt als de energie in een constante rustige stroom in beweging is.

Bij de behandeling wordt er van de hele persoon uitgegaan, de klachten zijn een onderdeel van de persoon. Het uitgangspunt van de chinese geneeskunde is dat de mens een energiesysteem is, dat maximaal werkt als de energie in een constante rustige stroom in beweging is.

Onze behandeling bestaat uit een chinees energetisch onderzoek aan de hand van pols en tongdiagnose, een meting via oordiagnose en de behandeling van de verstoorde meridianen en hun corresponderende organen.
Verschillende technieken worden in de acupunctuur toegepast:

Acupunctuur Technieken

1. Needling:
Door het zetten van naalden beïnvloeden we de gezondheid.
Ze worden in het lichaam geprikt in de zogenaamde meridianen. Hierdoor gaat al de Qi (meestal vertaald als energie) beter stromen en komt de mens terug in balans.

2. Moxa:
Deze traditionele vorm van Chinese acupunctuur werkt zonder naalden. Acupunctuurpunten worden opgewarmd, waardoor energie in de meridianen beter gaat stromen.

3. Cupping:
Deze behandeling creëert een vacuum met behulp van glazen bollen. Cupping is onder andere doeltreffend bij nek-, schouder-, en rugklachten.

4. Oor-acupunctuur:
De projectie van het menselijk lichaam op het oor wordt voor diagnostische, maar meer nog voor therapeutische doeleinden gebruikt.

Medische Voetverzorging

Podologie richt zich op het behouden, verbeteren of herstellen van de voetfunctie. Het verbeteren van de statiek en de dynamiek kan door middel van uitwendige preventieve alsook correctieve technieken. Niet enkel klachten ter hoogte van de voet- en enkelregio, maar ook klachten van de huid en/of nagels van de voet worden behandeld.

Ook heel wat knie-, heup- en rugklachten kunnen het gevolg zijn van een slecht functionerende voet. Podoloog heeft een preventieve als verzorgende rol dit zowel bij kinderen als volwassenen.

Wat is medische voetverzorging of podologie:

Podologie is een wetenschappelijk bachelor opleiding die zich richt op het behouden, verbeteren of herstellen van de voetfunctie. Het verbeteren van de statiek en de dynamiek kan door middel van uitwendige preventieve alsook correctieve technieken.

Een podoloog valt onder de paramedische beroepen en wordt ook wel eens de ‘ingenieur van de voet’ genoemd. Door een arsenaal van onderzoekstechnieken tracht hij de oorzaak van de klachten te achterhalen en indien mogelijk  behandelen. Niet enkel klachten ter hoogte van  het bewegingsstelsel, maar ook klachten van de huid en/of nagels van de voet worden behandeld.

Door de juiste behandeling kan men niet enkel op korte termijn verbetering ondervinden, maar zal de kans op recidivering drastisch verminderen.
Ook hoger gelegen klachten, zoals knie-, heup- en rugpijn, die hun oorzaak vinden ter hoogte van de voet, behoren tot het werkveld van de podoloog.

Niet enkel behandelen maar voorlichten van de patiënt is een heel belangrijke taak van de podoloog.

Doelgroep:

Patiënten met klachten ter hoogte van de voet- en enkelregio kunnen terecht bij een podoloog. Maar ook hoger gelegen klachten kunnen een indicatie zijn voor een podologisch consult.

Daarnaast kan men doelgroepen definiëren op basis van specifieke vakgebieden, denk maar aan dermatologische aandoeningen, orthopedische aandoeningen, neurologische aandoeningen en inwendige ziektes (diabetes)
Zo behoren patiënten met diabetes, harten en bloedvaten problemen of met reuma tot  de risicopatiënten en vormen zij een heel specifieke maar belangrijke groep binnen de podologische behandelingen.

Veel voorkomende aandoeningen:

 • Scheefstand van de tenen
 • Abnormaal stappatroon
 • Pijnlijke hol- en platvoeten
 • Overbelastingsletsels bij o.a. sporters (achillespeestendinitis, hielpijnen,…)
 • Beenlengteverschil
 • Overmatige eeltvorming
 • Likdoorn/eksteroog
 • Schimmelinfecties
 • Ingegroeide nagel
 • Langdurige voetwonden
 • Voetverzorging voor risicopatiënten
 • Kloofvorming
 • Voetwratten.

Behandelingen:

Na een klinisch onderzoek wordt een persoonlijk behandelingsplan opgesteld. De basis van dit plan is afhankelijk van het specifieke probleem waarmee de patiënt bij de podoloog op consult kwam. Dit zal voor iedere patiënt uniek zijn.

Een heel belangrijke pijler binnen de podologische discipline is voorlichten. Dit kan zowel voor schoenadvies als het aanleren van een juiste kniptechniek.

Japanse Massage

De natuurlijke facelift. Japanse gezichtsmassage is een traditionele kunst en heeft een lange geschiedenis door de verschillende generaties van Meesters. Het is een verfijnde massage die de oppervlakkige en diepere gezichtshuid, gezichtsspieren, drukpunten en meridianen behandelt. Ze brengt de Qi-energie van het hele lichaam en de geestelijke conditie in balans.

De Japanse gezichtsmassage maakt gebruik van een uitgebreide waaier aan technieken.

japanse6

De bloedstroom stimuleren

Erg fijne maar toch diepe spierbehandelingstechnieken om overspannen weefsel los te maken. Dit stimuleert de bloedstroom en laat vers bloed circuleren.

Natuurlijke behandeling tegen rimpels

De gezichtszenuwen die de huidcellen raken worden gestimuleerd. Hierdoor verbetert de verdeling van voedingsstoffen en de verwijdering van toxines en dode huidcellen. Het is de meest efficiënte natuurlijke behandeling tegen rimpels.

Druktechnieken

Er wordt ook gebruik gemaakt van diepere pressure, druktechnieken en percussie teneinde de bewerking zo volledig mogelijk te maken.

Lichte strelingen

En ten slotte worden door lichte strelingen de toxines in het lymfatisch stelsel gebracht en zo op natuurlijke wijze afgevoerd!

Tibetaanse Massage

Bij deze massage wordt gewerkt met zouten, kwartskristallen en essentiële oliën. De verwarmde stempeltjes volgen de energiebanen en worden geplaatst op precieze energiepunten van het lichaam. Door verschillende manipulaties van de stempeltjes worden de gifstoffen in het lichaam losgemaakt, verpulverd, verspreid en gedraineerd. De Tibetaanse mengeling in de stempels zuivert, draineert en remineraliseert het lichaam. Dat zorgt tegelijkertijd voor een peeling waarvan de huid zijdezacht wordt. Het werkt op de spierspanningen en heractiveert de bloedsomloop.

 

Tibetaanse massage met zoutstempels

Een behandeling van deze Tibetaanse massage geeft u een hernieuwd energetisch evenwicht. Gespannen weefsels worden totaal gerelaxeerd met een zuiverende, peelende werking voor een zijdezachte huid.

Harmoniserend zout

Een krachtige synergie van natuurlijke elementen karakteriseert de Tibetaanse mengeling in de stempels. Het gekristalliseerde zout werd meer dan miljoen jaren geleden gevormd in de Himalaya.

De voordelen van Dode Zeezout waren reeds gekend door Cleopatra. Zij had de gewoonte om modderbaden te nemen in de beroemde zee, om haar delicate huid te verzorgen. De mineralen in het zout zijn onmisbaar voor de gezondheid van ons organisme.

Kristallen stimuleren

Basissteen in de kristaltherapie is rozekwarts, steen van tederheid, van vergiffenis en zachtheid. Het bergkristal en dit kwarts in de stempeltjes geven hun eigenschappen vrij tijdens de massage. Het katoenen zakje zorgt op een natuurlijke wijze voor een delicate peeling en geeft aan de huid alle positieve elementen van de zouten, de kristallen en de oliën door.

Tibetaanse massage

De stempels worden opgewarmd, verlevendigd met een selectie van essentiële oliën. Door de olie en de beweging van de handen lost het zout op en geeft daarbij zijn helende eigenschappen af op het lichaam.

De massage met drukbewegingen, rotaties en stimulaties op specifieke punten en energiebanen (Chakra’s) werkt zuiverend, harmoniserend en dynamiserend. Bijzonder efficiënt tegen stress.

Antistress Massage

Een heilzame massage gericht op het ontspannen en ontstressen van het lichaam

Hot Lava Stone Massage

Hot Stone Massage is precies wat de naam zegt: masseren met warme stenen. Deze massage met de zogenaamde ‘Hot Stones’, zwarte basaltstenen met een perfect afgeronde vorm en opgewarmd tot 40 à 50°C, is dan ook een bijzondere ervaring.

Deze unieke behandeling combineert massage met de thermodynamische voordelen van de verwarmde basaltstenen met de heilzame werking van essentiële oliën.

Basaltstenen, rijk aan ijzer en magnesium, worden verwarmd en gebruikt bij massage van het lichaam. Alle 54 stenen zijn zorgvuldig geselecteerd op basis van vorm, gewicht, warmtegeleiding en energieniveau, uniek door de vulkanische oorsprong van iedere steen.

De stenen hebben een zeer hoog percentage aan ijzer en magnesium waardoor ze extreem sterk en compact zijn. Deze compactheid is belangrijk omdat warmte langer wordt vastgehouden dan bij normale stenen. Hierdoor kunt u rekenen op een heilzame en ontspannende massage.

De werking van de stenen is ontgiftend, afvoerend en ontspannend en hebben een sterke magnetische kracht die vernieuwde energie geeft aan uw lichaam.

Voetreflexzone

Reflexologie is een energiewetenschap die er van uit gaat dat de reflexzones in het lichaam corresponderen met klieren en organen in lichaamsdelen.

Door met de duim en/of vingers een druk uit te oefenen op bepaalde zones zet men een reflex in werking die organen en of klieren prikkelen. Het gehele lichaam wordt geprojecteerd op de voet en via deze weg bewerkt.

Onze behandeling bestaat uit het opsporen van de verstoorde zones en het behandelen ervan. Aansluitend krijgt u een voetbad met etherische oliën.

Voetzonereflex therapie

In de voetzones komen allerlei energiebanen van organen en lichaamsprocessen samen. Deze massage is erop gericht om al deze punten te stimuleren en te prikkelen waardoor blokkades opgeheven worden en klachten verminderen of voorkomen worden.

Algehele prikkeling

De rechtervoet vertegenwoordigt het verstandelijke en het lichamelijke. De linkervoet het gevoelsleven, het geestelijke. U kan deze massage zien als een algehele prikkeling van het lichaam wat ten goede komt aan weerstand en algemeen welbevinden. Ook op geestelijk niveau. Als de energie weer goed stroomt, voelt u zich ook emotioneel beter en opgewekter.

De behandeling

Per voetzone zijn er meer 80 dan massagedrukpunten. Dat is heel wat, dus de behandeling duurt dan ook een half uur. Een kwartier per voet. De voeten worden met olie ingesmeerd en dan begint de drukpuntmassage. Als er lichamelijke klachten zijn dan uit zich dat in erg gevoelige, soms zelfs zeer pijnlijke punten op de voet. Bij specifieke klachten is het raadzaam een behandeling te herhalen. Dan wordt een traject afgesproken.

Voor en na de behandeling en tijdens de wisseling naar de andere voet is het nodig om water of kruidenthee te drinken. Met een voetzonereflexbehandeling komen veel afvalstoffen vrij en komt er van alles op gang in het lichaam. Dat moet ondersteund worden door veel drinken. Zo kunnen de afval- stoffen afgevoerd worden. De urine kan na behandeling of de volgende dag ook anders van kleur zijn of sterk ruiken. Daar hoeft u niet van te schrikken, dat is juist goed. Dan zijn er een heleboel afvalstoffen afgevoerd.

Kleuren- en Lichttherapie

Net zoals de seizoenen een invloed hebben op ons humeur, heeft elke kleur een andere invloed op je hersenen. Zo gebruikt men de kleur rood om vitaliteit op te wekken en groen om te kalmeren.

Chromatherapie heeft een positief en rustgevend effect op het menselijk biologisch systeem. De therapie stimuleert de stofwisseling op natuurlijke wijze. De dieptewerking van het licht activeert de werking van de biologische cel.

Kleuren- en lichttherapie:

Het menselijk biologisch systeem bestaat voor honderd procent uit cellen. Binnen dit uitgestrekt netwerk van cellen vindt een oneindig aantal chemische, fysische en evenzeer mentale processen plaats.

Gezonde energiebronnen

Opdat ons ingewikkeld biologisch systeem op efficiënte wijze zou kunnen functioneren, heeft het voortdurend behoefte aan nieuwe gezonde energiebronnen. Deze energiebronnen omvatten licht, water, lucht, voedsel en elektromagnetische golven. Gebrek aan een van deze energiebronnen heeft een negatieve invloed op ons functioneren.

Rustgevend effect

Dankzij chromatherapie wordt de stofwisseling op natuurlijke wijze gestimuleerd. De dieptewerking van het licht activeert de biologische celwerking. Chromatherapie heeft een positief en rustgevend effect op het menselijk biologisch systeem. Hierdoor worden zelfhelende krachten gestimuleerd, het organisme komt tot rust en regenerende processen worden opgestart.

Bevordering van:

 • De aanmaak van hormonen
 • De energiedoorstroming en -balans
 • De bloeddoorstroming
 • De celdeling
 • Een positief en rustgevend effect op het totale menselijk biologisch systeem

Het licht wordt gebruikt op:

 • Acupunctuurpunten en meridianen
 • Reflexzones
 • Energetische antra’s in relatie met het hormonaal systeem
 • De celdeling
 • Samen met limfedrainage

Bachbloesem

De ‘remedies’ worden gemaakt van de bloesems van wilde of biologisch geteelde planten, bomen of struiken.

Deze remedies worden gebruikt voor gemoedsgesteldheden of emoties die uit evenwicht zijn. Bloesemremedies zijn katalysators, die u helpen het evenwicht van de geest weer in balans te brengen.

Zo kan ook het lichaam zichzelf weer op natuurlijke wijze herstellen. De 7 à 8 belangrijkste bloesemremedies stellen wij specifiek voor u samen.