Godai-move

Welkom bij Godai-move

Godai Move biedt bewegingslessen op maat. We starten met Core Stability, Rugschool, Senioren en Yoga. Meer informatie vindt u in onze nieuwsbrief. U kan u ook online inschrijven.

 

Core stability

Onder core stability verstaan we het trainen van alle spiergroepen die mee bijdragen tot het verstevigen en stabiliseren van onze romp. Deze spieren bestaan uit buikspieren, rugspieren, bilspieren, bekkenbodemspieren en beenspieren.


Het korset van je rompspieren vormt de basis voor heel wat bewegingen. Dit spierkorset zorgt namelijk voor een optimale krachtoverdracht van het bekken en de romp naar armen en benen. Zeer belangrijk bij het leveren van goede sportprestaties.


Ook wanneer je last heb van lage rugklachten kan core stability training helpen. Goed ontwikkelde diepe buik- en rugspieren zijn van belang bij het aansturen en stabiliseren van de wervelkolom.
Waarom dus niet wat aan je core werken?

Tijdens de lessen wordt rekening gehouden met individuele klachten, rughygiëne en is er steeds aanpassing en bijsturing op ieders niveau mogelijk.
 We leggen de nadruk op het correct uitvoeren van de oefeningen en streven naar een sterker lichaam met minder kans op blessures of rugklachten.

Praktisch

Startdatum

Elke maandag van 19.00u – 20.00u

Lesgever

Onder leiding van Jorien Carbon


Inschrijving – info

jc@godai.be of tel 09 330 02

Prijs:

13 euro per les

120 euro 10 beurten kaart


Senioren

Is sporten voor 65+’ers nog nuttig? Allereerst kunnen we deze vraag beantwoorden met een volmondig: “Ja!”.

Sport heeft gelijkaardige gezondheidseffecten op oudere leeftijd als op jongere leeftijd. Een bijkomend voordeel is dat deze gezondheidseffecten bij sport op oudere leeftijd sneller merkbaar zijn. Al na 3-6 weken oefenen treedt er een merkbare verbetering op bij het kunnen uitvoeren van de dagelijkse activiteiten

Bij alle mensen gaat ouder worden gepaard met een continue afname in spiermassa en inspanningscapaciteit. Dit leidt tot verlies aan spierkracht. Een goed oefenprogramma moet bestaan uit zowel oefeningen voor de uithouding als voor de spierkracht en de lenigheid.

Godai-move begeleid je door wekelijks lessen aan te bieden met toegankelijke oefeningen die ook thuis kunnen herhaald worden.

Praktisch

Startdatum

elke donderdag van 9.00u –  10.00u en van 10.00u – 11.00u

Lesgever

Onder leiding van Leen Antrop

Inschrijving – info

la@godai.be of tel 09 330 02 00

Prijs:

13 euro per les

120 euro 10 beurten kaart

zwa

Pre- en postnatale lessen

In Godai Move zal Elisa Vermeulen pre- en postnatale lessen geven. Bij de prenatale lessen wordt je als toekomstige mama voorbereid op het verdere verloop van de zwangerschap en bevalling. Gedurende 5 sessies komen onder andere de volgende thema’s aan bod: ademhalings- en ontspanningstechnieken, oefeningen bij lage rugpijn of bekkeninstabiliteit, tips over fit en gezond blijven tijdens de zwangerschap, houdingen tijdens en verloop van arbeid en bevalling, de eerste postnatale oefeningen voor kort na de bevalling,… Hierbij kan de partner tijdens de laatste les aansluiten. In de toekomst zullen deze lessen nog verder uitgebreid worden met 5 sessies zwangerschapsyoga.

De postnatale lessen kunnen in groep gevolgd worden, dit steeds in reeksen van 10 sessies. Een reeks zal bestaan uit 8 lessen buik-, rug- en beenspieroefeningen, 1 les over bekkenbodemproblematieken en -oefeningen, en tenslotte 1 les babymassage (waarbij je uiteraard je pasgeboren baby meebrengt). Deze lessen kunnen al vanaf 6 weken na de bevalling gevolgd worden (10 weken bij keizersnede of een problematiek).

Praktisch

Startdatum

eerste lessenreeks start in 2 de helft 2020.

Lesgever

Onder leiding van Elisa Vermeulen

Inschrijving – info

ev@godai.be of tel 09 330 02 00

Prijs:

12 euro per les

110 euro 10 beurten kaart


Rugschool

In de rugschool krijg je heel wat tips aangeleerd om de rug minder te belasten in het dagdagelijkse leven, met de nodige hef- en tiltechnieken. Er wordt veel aandacht besteed aan houdingscorrectie en het mobiliseren van de lage rug via oefeningen.In de eerste fase wordt aangeleerd om de ‘diepe buik- en rugspieren’ te controleren. Bij chronische lage rugpijn zijn deze vaak verzwakt.

Je leert de wervelzuil te stabiliseren door het optrainen van je spierkorset van buik en rug. Met de nodige stretching van de achterste spierketen wordt de trekkracht op de onderrug geminimaliseerd.

Ongeveer 80% van de bevolking krijgt ooit te maken met rugpijn. De doelgroep is voornamelijk gericht naar chronische rugklachten, postoperatief, hernia, … Iedereen is welkom! Godai-move zorgt ervoor dat je rug opnieuw voldoende belastbaar is en dat je pijnvrij kan bewegen

Praktisch

Startdatum

Elke dinsdag van 20.00u tot 21.00u

Lesgever

Onder leiding van Julie Van Spaendonck

Inschrijving – info

jvs@godai.be of tel 09 330 02 00

Prijs:

13 euro per les

120 euro 10 beurten kaart


Gentle Hatha Yoga

Gentle Hatha Yoga

Door bewuste beweging begeleiden we het lichaam op zachtaardige maar gerichte en constructieve wijze naar herstel.
Met stretches, ademhalingsoefeningenen en aangepaste asanas heractiveren we verschillende lichaamsdelen.
Lichaam en geest zijn onlosmakelijke verbonden en beide moeten ondersteund worden.

Praktisch

Startdatum

Elke woensdag 9.30h-10.30h

Lesgever

Onder leiding van Katinka

Inschrijving – info

info@godai.be of la@godai.be tel 09 330 02 00

 

Hartcoherentie

Breng je stress onder controle met de toepassing van hartcoherentie

Het hart geeft meer signalen naar het brein dan omgekeerd. Daarenboven kan men met een eenvoudige ademhalingsoefening het hartritme in die mate beïnvloeden dat het hart zich niet meer in een vecht- verstarren- vlucht reactie bevindt, maar in een veilige modus. Op dat moment geeft het hart signalen naar de hersenen dat alles veilig is en brengt het hart evenwicht in ons brein en zenuwstelsel.

Hartcoherentie is gebaseerd op degelijk wetenschappelijk onderzoek. Indien men de oefening doet zoals voorgeschreven, dan zal het hart zich naar een veilige modus begeven met gunstig effect als gevolg. Hartcoherentie is ook meetbaar met biofeedbackapparatuur. Deze apparatuur is speciaal ontwikkeld en geeft je informatie over de toestand van je zenuwstelsel.

Wat zijn de effecten van hartcoherentietraining?

 • Verhoging van veerkracht t.o.v. stress
 • Verhoging weerstand tegen ziekten
 • Beheersing van angsten: faalangst, trauma, stress
 • Verbetering van je hartritmevariabiliteit
 • Bloeddruk regulerend, daling van hoge bloeddruk ( stress gerelateerd)
 • Effect op hartritmestoornissen ( stress gerelateerd)
 • Verbetering van concentratie en focus
 • Bevordering rustgevoel en welbehagen

Praktisch

Startdatum

Individueel op afspraak

4  startsessies van ongeveer elk een 1h

Daarna opvolging mogelijk

Lesgever

Onder leiding van Leen Antrop

Inschrijving – info

info@godai.be of la@godai.be tel 09 330 02 00

Prijs:

55 euro per startsessie

opvolging 35 euro

Asudra Yoga

Yoga brengt evenwicht en harmonie in ons energetisch systeem.

Ons lichaam (fysiek, mentaal, psychisch, emotioneel,..) is verbonden in de ademhaling. Door bepaalde houdingen en bewegingen worden op diep niveau spanningen verwerkt (uitademen, loslaten,..) en zijn we meer bestand voor de uitdagingen van het leven (inademen, ontvangen, openen..) . Hieruit ontstaan nieuwe stromingen die op verschillende niveau’s merkbaar zijn, en onbewust hen uitwerking hebben.

Soms zijn we stil in een bepaalde houding, en kijken naar onze energie in beweging, en zijn op die manier getuige van ons eigen transformatieproces. De dualiteiten Yin en Yang worden beter begrepen en ervaren in het nu-moment.

Yoga betekent op fysiek niveau ontgiften en regenereren, op mentaal niveau tot rust komen, op spiritueel niveau betekent het de realisatie van de dualiteit naar de eenheid.

Mijn lessen richten zich enerzijds naar de traditionele Hattha-yoga, die in een dynamische vorm onze (innerlijke) kracht, lenigheid, evenwicht en uithoudingsvermogen ontwikkelen. Anderzijds naar de diepere en subtielere lagen van ons organisme en bewustzijn in de vorm van Asudra-yoga. Dit is een rustige meer toegankelijke vorm van yoga, ook geschikt voor mensen die misschien niet zo lenig of krachtig zijn, soms gekwetst zijn, of kampen met beperkingen of ziektes van allerlei aard.

Praktisch

Startdatum

Elke donderdag 20.00h – 21.00h

Lesgever

Onder leiding van Johan Louncke

Inschrijving – info

info@godai.be of la@godai.be tel 09 330 02 00

 

The Guiltfree Dietitian

pexels-zo-willibrord-3763426

Hallo! Ik ben Stephanie, diëtiste en gezondheidsbevorderaar en ik help je graag je gezondheid en relatie met voeding te verbeteren. Mijn werking is volledig gebaseerd op een gewichtsneutrale aanpak, geen focus op het gewicht dus! Lijstjes en schema’s zal je bij mij niet vinden. Wel een gepersonaliseerde aanpak waarbij we samen gaan kijken wat bij jou en jouw levensstijl past.

Je kan bij mij terecht voor:

 • het verbeteren van bloedwaarden
 • het optimaliseren van je eetpatroon
 • Emotioneel eten
 • Eetbuien/overeten
 • Intuïtief eten
 • Om los te komen van het diëten en een betere relatie rond voeding op te bouwen

Praktisch

Startdatum

Vanaf oktober op afspraak

Lesgever

Stephanie

Inschrijving – info

stephanie@theguiltfreedietitian.be  –  tel 0477 83 80 76

www.theguiltfreedietitian.be

Actief Zwanger zijn

Ben je in verwachting en blijf je graag wat fit tijdens jouw zwangerschap? Godai Move voorziet vanaf 11 januari wekelijks een uurtje sport op maat voor zwangere vrouwen. In deze lesjes wordt er gewerkt op lenigheid, stabiliteit, basiskracht en basisuithouding, met aandacht voor een correcte houding en volledig binnen jouw grenzen! Om tot rust te komen na de oefeningen doen we ook wat relaxatie- en ademhalingsoefeningen. Er is zeker ook ruimte om onderling je ervaringen te delen of vragen te stellen omtrent je zwangerschap. Deze lesjes gaan door in kleine groepjes van maximum 6 à 8 personen. Zeker welkom voor een proeflesje!

Praktisch

Startdatum

Vanaf januari 22

Dinsdag 12h-13h

Lesgever

Elisa Vermeulen

Inschrijving – info

info@godai.be of la@godai.be tel 09 330 02 00

Prijs

13 euro/les 120 euro/10 beurten kaart

BBB Work-out

Deze lessenreeks is bedoeld voor vrouwen die graag wat meer zouden bewegen maar door de drukte van het leven niet zoveel tijd hebben om op regelmatige basis te sporten. Wil je dus graag wat fitter worden lukt het je niet zo goed alleen? In dit groepje worden allerlei gevarieerde oefeningen gegeven om de totale basiskracht- en uithouding een beetje te verbeteren. De oefeningen zijn vooral gericht op de buik-, bil- en beenspieren, maar evengoed doen we oefeningen voor het volledige lichaam. Stretching komt zeker ook uitgebreid aan bod om volledig in balans te blijven.  Alvast welkom voor een groepslesje!

Praktisch

Startdatum

Vanaf januari 22

Donderdag / 2 weken 18.45h-19.45h

Lesgever

Elisa Vermeulen

Inschrijving – info

info@godai.be of la@godai.be tel 09 330 02 00

Prijs

13 euro/les 120 euro/10 beurten kaart