Godai-move

Welkom bij Godai-move

Godai Move biedt bewegingslessen op maat. We starten met Core Stability, Rugschool, Senioren en Yoga. Meer informatie vindt u in onze nieuwsbrief. U kan u ook online inschrijven.

 

Core stability

Onder core stability verstaan we het trainen van alle spiergroepen die mee bijdragen tot het verstevigen en stabiliseren van onze romp. Deze spieren bestaan uit buikspieren, rugspieren, bilspieren, bekkenbodemspieren en beenspieren.

Het korset van je rompspieren vormt de basis voor heel wat bewegingen. Dit spierkorset zorgt namelijk voor een optimale krachtoverdracht van het bekken en de romp naar armen en benen. Zeer belangrijk bij het leveren van goede sportprestaties.

Ook wanneer je last heb van lage rugklachten kan core stability training helpen. Goed ontwikkelde diepe buik- en rugspieren zijn van belang bij het aansturen en stabiliseren van de wervelkolom.
Waarom dus niet wat aan je core werken?

Tijdens de lessen wordt rekening gehouden met individuele klachten, rughygiëne en is er steeds aanpassing en bijsturing op ieders niveau mogelijk. We leggen de nadruk op het correct uitvoeren van de oefeningen en streven naar een sterker lichaam met minder kans op blessures of rugklachten.

Praktisch

Startdatum

Elke maandag van 19.00u – 20.00u

Lesgever

Onder leiding van Jorien Carbon

Inschrijving – info

jc@godai.be of tel 09 330 02

Prijs:

14 euro per les

130 euro 10 beurten kaart

Senioren

Is sporten voor 65+’ers nog nuttig? Allereerst kunnen we deze vraag beantwoorden met een volmondig: “Ja!”.

Sport heeft gelijkaardige gezondheidseffecten op oudere leeftijd als op jongere leeftijd. Een bijkomend voordeel is dat deze gezondheidseffecten bij sport op oudere leeftijd sneller merkbaar zijn. Al na 3-6 weken oefenen treedt er een merkbare verbetering op bij het kunnen uitvoeren van de dagelijkse activiteiten

Bij alle mensen gaat ouder worden gepaard met een continue afname in spiermassa en inspanningscapaciteit. Dit leidt tot verlies aan spierkracht. Een goed oefenprogramma moet bestaan uit zowel oefeningen voor de uithouding als voor de spierkracht en de lenigheid.

Godai-move begeleid je door wekelijks lessen aan te bieden met toegankelijke oefeningen die ook thuis kunnen herhaald worden.

Praktisch

Startdatum

elke donderdag van 9.00u –  10.00u en van 10.00u – 11.00u

Lesgever

Onder leiding van Leen Antrop

Inschrijving – info

la@godai.be of tel 09 330 02 00

Prijs:

14 euro per les

130 euro 10 beurten kaart

hatha

HATHA YOGA CALMNESS-FLOW

Yoga betekent “verbinding”, ha (zon) en tha (maan). In deze rustige avondles verbinden wij lichaam en geest, gaan wij van een jachtig dagritme over naar een ontspannen avondritme. Deze les voelt als thuiskomen bij jezelf, waar het goed vertoeven is.

Wij focussen op rustige houdingen. Wij onthaasten en komen in contact ons lichaam. Wij rekken onze spieren en lossen spanningen. Wij creëren letterlijk en figuurlijk adem-ruimte.

Wij masseren onze interne organen en bouwen aan de versterking van het immuum-systeem. Geen work-out, wel work-in. De lichamelijke prestatie is niet belangrijk, wel jouw “goed gevoel” tijdens en na de les. Zet even bewust de tijd stil en neem een moment voor jezelf en breng lichaam en geest in balans.

 

Achtergrond bij de lesgever.

Ikzelf kwam vele jaren geleden toevallig in contact met yoga. Ik had namelijk gelezen dat yoga een goede tegenhanger was van joggen, om de spieren weer te verlengen. Ik ontdekte een nieuwe wereld en vooral een methodiek die mij rust bracht, mij leerde omgaan met spanning.

Dankzij mijn Indische yogaleraar, 3de generatie, had ik de kans om al meerdere korte intense opleidingen te volgen in India en versterkte ik mijn kennis en aanpak tijdens mijn lerarenopleiding bij Yogalife (www.yogalife.be).

Praktisch

Startdatum

De workshop start in september 2022.

Maandag 20.30u – 21.30u

Lesgever

Onder leiding van Angélique De Paepe

Inschrijving – info

adp@godai.be

 

Rugschool

In de rugschool krijg je heel wat tips aangeleerd om de rug minder te belasten in het dagdagelijkse leven, met de nodige hef- en tiltechnieken. Er wordt veel aandacht besteed aan houdingscorrectie en het mobiliseren van de lage rug via oefeningen.In de eerste fase wordt aangeleerd om de ‘diepe buik- en rugspieren’ te controleren. Bij chronische lage rugpijn zijn deze vaak verzwakt.

Je leert de wervelzuil te stabiliseren door het optrainen van je spierkorset van buik en rug. Met de nodige stretching van de achterste spierketen wordt de trekkracht op de onderrug geminimaliseerd.

Ongeveer 80% van de bevolking krijgt ooit te maken met rugpijn. De doelgroep is voornamelijk gericht naar chronische rugklachten, postoperatief, hernia, … Iedereen is welkom! Godai-move zorgt ervoor dat je rug opnieuw voldoende belastbaar is en dat je pijnvrij kan bewegen

Praktisch

Startdatum

Elke dinsdag van 20.00u tot 21.00u

Elke woensdag Quick Workout 13.30u-14.00u

Lesgever

Onder leiding van Julie Van Spaendonck

Inschrijving – info

jvs@godai.be of tel 09 330 02 00

Prijs:

14 euro per les

130 euro 10 beurten kaart

Gentle Hatha Yoga

 Gentle yoga is een milde vorm van yoga voor mensen met chronische klachten, pijn of spanning. De houdingen zijn eenvoudig en er is veel aandacht voor het individu. Het doel is om in contact te komen met jezelf, te luisteren naar wat je nodig hebt.

We beginnen de les met een zachte opwarming, gevolgd door een ademhalingsoefening. De houdingen (asana’s) worden los van elkaar beoefend, aangehouden en losgelaten, met veel aandacht voor het individu.

Graag tot op de mat !

Evi De Maeseneire

Ik ben Evi, geboren en getogen te Gent, gehuwd en mama van 2 fantastische pubers.
Yoga kwam meer dan 10 jaar geleden eerder toevallig op mijn pad. Reeds na enkele lessen merkte ik een verandering in mijn lichaam, alsof daar meer ruimte kwam. 7 jaar lang volgde ik wekelijks yoga bij een fantastische yogaleraar. Mijn lichaam werd sterker, soepeler, en ik had steeds minder rugpijn. Ik werd me steeds meer bewust van wat er zich in me afspeelde, zowel fysiek als mentaal.

Intussen geef ik zelf sinds 2020 hatha yoga (hatha, gentle & stoelyoga) en blijf ik me bijscholen en verdiepen. Yoga is voor mij het verbinden van lichaam en geest, het is bewust aanwezig zijn.

Praktisch

Startdatum

Elke woensdag 9.30h-10.30h

Lesgever

Onder leiding van Evi De Maeseneire

Inschrijving – info

edm@godai.be of info@godai.be

tel: 0478 501 500

Hatha Yoga

Hatha yoga is de klassieke yogavorm zoals die al duizenden jaren werd overgedragen van meester op leerling. Hatha kan vertaald worden met “in balans zijn” en Yoga kan vertaald worden met het woord “verbinding”.

Dankzij eenvoudige houdingen (asana’s) creëren we een balans in ons lichaam en brengen we lichaam en geest in verbinding met elkaar. Tijdens een Hatha Yoga les, wordt de focus geplaatst op de lichamelijke houdingen en de ademhaling.

De bedoeling is niet om de perfecte Insta-pose te bereiken. Wèl is het belangrijk om te luisteren naar je eigen lichaam en je eigen mogelijkheden op dat moment. Volledig aanwezig zijn op je yogamat, helpt je om ook volledig aanwezig te zijn in het dagelijks leven.

Achtergrond lesgever: Tonia Kiadi Matsuela

Zo’n 10 jaar geleden begon ik met Yoga. Het was in het begin geen regelmatige practice. Maar ik merkte dat het mij deugd deed en na een paar maanden ging ik wekelijks les volgen.

Ondertussen heb ik drie Teacher Trainings achter de rug (in Hatha Yoga, Kundalini Yoga en Yoga voor kinderen) en maakt Yoga deel uit van mijn dagelijks leven. Mijn ochtend begint steeds met een Yoga-sessie. Het maakt mijn lichaam wakker en bereidt me voor op de uitdagingen van het dagelijks leven.

Praktisch

Startdatum

Vanaf 20/09

Elke woensdag vanaf 19h

Lesgever

Onder leiding van Tonia Kiadi Matsuela

Inschrijving – info

info@godai.be of tkm@godai.be tel 09 330 02 00

Hartcoherentie

Breng je stress onder controle met de toepassing van hartcoherentie

Het hart geeft meer signalen naar het brein dan omgekeerd. Daarenboven kan men met een eenvoudige ademhalingsoefening het hartritme in die mate beïnvloeden dat het hart zich niet meer in een vecht- verstarren- vlucht reactie bevindt, maar in een veilige modus. Op dat moment geeft het hart signalen naar de hersenen dat alles veilig is en brengt het hart evenwicht in ons brein en zenuwstelsel.

Hartcoherentie is gebaseerd op degelijk wetenschappelijk onderzoek. Indien men de oefening doet zoals voorgeschreven, dan zal het hart zich naar een veilige modus begeven met gunstig effect als gevolg. Hartcoherentie is ook meetbaar met biofeedbackapparatuur. Deze apparatuur is speciaal ontwikkeld en geeft je informatie over de toestand van je zenuwstelsel.

Wat zijn de effecten van hartcoherentietraining?

 • Verhoging van veerkracht t.o.v. stress
 • Verhoging weerstand tegen ziekten
 • Beheersing van angsten: faalangst, trauma, stress
 • Verbetering van je hartritmevariabiliteit
 • Bloeddruk regulerend, daling van hoge bloeddruk ( stress gerelateerd)
 • Effect op hartritmestoornissen ( stress gerelateerd)
 • Verbetering van concentratie en focus
 • Bevordering rustgevoel en welbehagen

Praktisch

Startdatum

Individueel op afspraak

4  startsessies van ongeveer elk een 1h

Daarna opvolging mogelijk

Lesgever

Onder leiding van Leen Antrop

Inschrijving – info

info@godai.be of la@godai.be tel 09 330 02 00

Prijs:

50 euro per startsessie

opvolging 40 euro

Asudra Yoga

Yoga brengt evenwicht en harmonie in ons energetisch systeem.

Ons lichaam (fysiek, mentaal, psychisch, emotioneel,..) is verbonden in de ademhaling. Door bepaalde houdingen en bewegingen worden op diep niveau spanningen verwerkt (uitademen, loslaten,..) en zijn we meer bestand voor de uitdagingen van het leven (inademen, ontvangen, openen..) . Hieruit ontstaan nieuwe stromingen die op verschillende niveau’s merkbaar zijn, en onbewust hen uitwerking hebben.

Soms zijn we stil in een bepaalde houding, en kijken naar onze energie in beweging, en zijn op die manier getuige van ons eigen transformatieproces. De dualiteiten Yin en Yang worden beter begrepen en ervaren in het nu-moment.

Yoga betekent op fysiek niveau ontgiften en regenereren, op mentaal niveau tot rust komen, op spiritueel niveau betekent het de realisatie van de dualiteit naar de eenheid.

Mijn lessen richten zich enerzijds naar de traditionele Hattha-yoga, die in een dynamische vorm onze (innerlijke) kracht, lenigheid, evenwicht en uithoudingsvermogen ontwikkelen. Anderzijds naar de diepere en subtielere lagen van ons organisme en bewustzijn in de vorm van Asudra-yoga. Dit is een rustige meer toegankelijke vorm van yoga, ook geschikt voor mensen die misschien niet zo lenig of krachtig zijn, soms gekwetst zijn, of kampen met beperkingen of ziektes van allerlei aard.

Praktisch

Startdatum

Elke donderdag 20.00h – 21.00h

Elke vrijdag 9.30u – 10.30u

Lesgever

Onder leiding van Johan Louncke

Inschrijving – info

info@godai.be of la@godai.be tel 09 330 02 00

Kinder Yoga

Creatieve Yoga en Relaxatie voor Kinderen

In deze reeks maakt je kind kennis met basis yogahoudingen en ontspanning via verhalen, relaxatie en muziek. Fantasie, plezier en creatie vormen de magische formule om tot positieve zelfontwikkeling te komen. Geen basiskennis vereist, kinderen hebben van nature een gezonde portie nieuwsgierigheid en beweeglijkheid in zich! 

Leeftijd: 5 tot 8 jaar, ietsje jongere of oudere kinderen zijn ook welkom

Praktisch

Startdatum: 1 oktober 2023

Elke zondag 10.00h – 11.00h

Lesgever

Onder leiding van Carmen Dhondt

Inschrijving – info

email: info.earthandfeathers@gmail.com

website: carmendhondt.wixsite.com/earthandfeathers

Prijs:

10 euro proefles

60 euro voor reeks van 5 lessen

pexels-zo-willibrord-3763426

The Guiltfree Dietitian

Hallo! Ik ben Stephanie, diëtiste en gezondheidsbevorderaar en ik help je graag je gezondheid en relatie met voeding te verbeteren. Mijn werking is volledig gebaseerd op een gewichtsneutrale aanpak, geen focus op het gewicht dus! Lijstjes en schema’s zal je bij mij niet vinden. Wel een gepersonaliseerde aanpak waarbij we samen gaan kijken wat bij jou en jouw levensstijl past.

Je kan bij mij terecht voor:

 • het verbeteren van bloedwaarden
 • het optimaliseren van je eetpatroon
 • Emotioneel eten
 • Eetbuien/overeten
 • Intuïtief eten
 • Om los te komen van het diëten en een betere relatie rond voeding op te bouwen

Praktisch

Startdatum

Vanaf oktober op afspraak

Lesgever

Stephanie

Inschrijving – info

stephanie@theguiltfreedietitian.be  –  tel 0477 83 80 76

www.theguiltfreedietitian.be

Actief Zwanger zijn

Ben je in verwachting en blijf je graag wat fit tijdens jouw zwangerschap? Godai Move voorziet vanaf 11 januari wekelijks een uurtje sport op maat voor zwangere vrouwen. In deze lesjes wordt er gewerkt op lenigheid, stabiliteit, basiskracht en basisuithouding, met aandacht voor een correcte houding en volledig binnen jouw grenzen! Om tot rust te komen na de oefeningen doen we ook wat relaxatie- en ademhalingsoefeningen. Er is zeker ook ruimte om onderling je ervaringen te delen of vragen te stellen omtrent je zwangerschap. Deze lesjes gaan door in kleine groepjes van maximum 6 à 8 personen. Zeker welkom voor een proeflesje!

Praktisch

Tijdstip

Dinsdag 12h-13h

Lesgever

Elisa Vermeulen

Inschrijving – info

ev@godai.be of tel 09 330 02 00

Prijs

14 euro/les

130 euro/10 beurten kaart

BBB Work-out

Deze lessenreeks is bedoeld voor vrouwen die graag wat meer zouden bewegen maar door de drukte van het leven niet zoveel tijd hebben om op regelmatige basis te sporten. Wil je dus graag wat fitter worden lukt het je niet zo goed alleen? In dit groepje worden allerlei gevarieerde oefeningen gegeven om de totale basiskracht- en uithouding een beetje te verbeteren. De oefeningen zijn vooral gericht op de buik-, bil- en beenspieren, maar evengoed doen we oefeningen voor het volledige lichaam. Stretching komt zeker ook uitgebreid aan bod om volledig in balans te blijven.  Alvast welkom voor een groepslesje!

Praktisch

Tijdstip

Donderdag / 2 weken 18.45h-19.45h

Lesgever

Elisa Vermeulen

Inschrijving – info

ev@godai.be of tel 09 330 02 00

Prijs

14 euro/les 130 euro/10 beurten kaart