Move Lessen

1.- Core stability

Onder core stability verstaan we het trainen van alle spiergroepen die mee bijdragen tot het verstevigen en stabiliseren van onze romp. Deze spieren bestaan uit buikspieren, rugspieren, bilspieren, bekkenbodemspieren en beenspieren.


Het korset van je rompspieren vormt de basis voor heel wat bewegingen. Dit spierkorset zorgt namelijk voor een optimale krachtoverdracht van het bekken en de romp naar armen en benen. Zeer belangrijk bij het leveren van goede sportprestaties.


Ook wanneer je last heb van lage rugklachten kan core stability training helpen. Goed ontwikkelde diepe buik- en rugspieren zijn van belang bij het aansturen en stabiliseren van de wervelkolom.
Waarom dus niet wat aan je core werken?

Tijdens de lessen wordt rekening gehouden met individuele klachten, rughygiëne en is er steeds aanpassing en bijsturing op ieders niveau mogelijk.
 We leggen de nadruk op het correct uitvoeren van de oefeningen en streven naar een sterker lichaam met minder kans op blessures of rugklachten.

Praktisch

Startdatum

Elke maandag van 19.00u – 20.00u

Lesgever

Onder leiding van Jorien Carbon


Inschrijving – info

jc@godai.be of tel 09 330 02 00

Prijs:

12 euro per les

110 euro 10 beurten kaart


2.- Senioren

Is sporten voor 65+’ers nog nuttig? Allereerst kunnen we deze vraag beantwoorden met een volmondig: “Ja!”.

Sport heeft gelijkaardige gezondheidseffecten op oudere leeftijd als op jongere leeftijd. Een bijkomend voordeel is dat deze gezondheidseffecten bij sport op oudere leeftijd sneller merkbaar zijn. Al na 3-6 weken oefenen treedt er een merkbare verbetering op bij het kunnen uitvoeren van de dagelijkse activiteiten

Bij alle mensen gaat ouder worden gepaard met een continue afname in spiermassa en inspanningscapaciteit. Dit leidt tot verlies aan spierkracht. Een goed oefenprogramma moet bestaan uit zowel oefeningen voor de uithouding als voor de spierkracht en de lenigheid.

Godai-move begeleid je door wekelijks lessen aan te bieden met toegankelijke oefeningen die ook thuis kunnen herhaald worden.

Praktisch

Startdatum

elke donderdag van 8.45u –  9.45u en van 9.45u – 10.45u

Lesgever

Onder leiding van Leen Antrop

Inschrijving – info

la@godai.be of tel 09 330 02 00

Prijs:

12 euro per les

110 euro 10 beurten kaart


3.- Pre- en postnatale lessen

In Godai Move zal Elisa Vermeulen pre- en postnatale lessen geven. Bij de prenatale lessen wordt je als toekomstige mama voorbereid op het verdere verloop van de zwangerschap en bevalling. Gedurende 5 sessies komen onder andere de volgende thema’s aan bod: ademhalings- en ontspanningstechnieken, oefeningen bij lage rugpijn of bekkeninstabiliteit, tips over fit en gezond blijven tijdens de zwangerschap, houdingen tijdens en verloop van arbeid en bevalling, de eerste postnatale oefeningen voor kort na de bevalling,… Hierbij kan de partner tijdens de laatste les aansluiten. In de toekomst zullen deze lessen nog verder uitgebreid worden met 5 sessies zwangerschapsyoga.

De postnatale lessen kunnen in groep gevolgd worden, dit steeds in reeksen van 10 sessies. Een reeks zal bestaan uit 8 lessen buik-, rug- en beenspieroefeningen, 1 les over bekkenbodemproblematieken en -oefeningen, en tenslotte 1 les babymassage (waarbij je uiteraard je pasgeboren baby meebrengt). Deze lessen kunnen al vanaf 6 weken na de bevalling gevolgd worden (10 weken bij keizersnede of een problematiek).

Praktisch

Startdatum

eerste lessenreeks start in 2 de helft 2020.

Lesgever

Onder leiding van Elisa Vermeulen

Inschrijving – info

ev@godai.be of tel 09 330 02 00

Prijs:

12 euro per les

110 euro 10 beurten kaart


4.- Rugschool

In de rugschool krijg je heel wat tips aangeleerd om de rug minder te belasten in het dagdagelijkse leven, met de nodige hef- en tiltechnieken. Er wordt veel aandacht besteed aan houdingscorrectie en het mobiliseren van de lage rug via oefeningen.In de eerste fase wordt aangeleerd om de ‘diepe buik- en rugspieren’ te controleren. Bij chronische lage rugpijn zijn deze vaak verzwakt.

Je leert de wervelzuil te stabiliseren door het optrainen van je spierkorset van buik en rug. Met de nodige stretching van de achterste spierketen wordt de trekkracht op de onderrug geminimaliseerd.

Ongeveer 80% van de bevolking krijgt ooit te maken met rugpijn. De doelgroep is voornamelijk gericht naar chronische rugklachten, postoperatief, hernia, … Iedereen is welkom! Godai-move zorgt ervoor dat je rug opnieuw voldoende belastbaar is en dat je pijnvrij kan bewegen

Praktisch

Startdatum

Elke dinsdag van 20.00u tot 21.00u

Lesgever

Onder leiding van Julie Van Spaendonck

Inschrijving – info

jvs@godai.be of tel 09 330 02 00

Prijs:

12 euro per les

110 euro 10 beurten kaart


5.- Embodiment Workout

Embodiment work out is een mix van Stretching, pilates, Tai Chi, houdingsoefeningen. In deze move les wordt accent gelegd op volgende componenten:

• Stretching: bestaande uit een zachte reeks van bewegingen en rekoefeningen

• Kracht: hoe verstevig en  onderhoud ik mijn algemene spierspanning

Mobiliteitsoefeningen gericht op veel voorkomende houdingsproblemen door gebrek aan beweging. En gewaarwording in beweging. Hoe pas ik mijn bewegingen energetisch aan in mijn dagdagelijkse activiteiten? Voor al wie mobiel krachtig en lenig wil zijn/blijven met een gebalanceerde mind.

Meer info op www.siddhartha.be

Praktisch

Startdatum

Vanaf 9/03/2020 elke maandag 9.30u tot 10.30u

Lesgever

Onder leiding van Ber Raeymaekers

Inschrijving – info

la@godai.be of nai@siddhartha.be of tel 09 330 02 00 of www.siddhartha.be

Prijs:

12 euro per les

110 euro 10 beurten kaart


6.- Bewegen bij Overgewicht

Wie last heeft van overgewicht start best met minder belastende activiteiten. Een geleidelijke opbouw garandeert het beste resultaat. Je kunt het gemakkelijker volhouden, je ontwikkelt meer spierkracht en vermindert je kans op blessures.

 

Je wekelijks afspraak bij Godai Move geeft je een stimulans in de juiste richting

In deze les komen alle spiergroepen aan bod in een aangepast oefengamma welke makkelijk ook thuis van toepassing zijn.

Praktisch

Startdatum

Elke maandag 13.00u tot 14.00u

Lesgever

Onder leiding van Leen Antrop

Inschrijving – info

la@godai.be of tel 09 330 02 00

Prijs:

12 euro per les

110 euro 10 beurten kaart


Yoga

Een gezonde geest in een gezond lichaam, wie wil dat nu niet? Ben je op zoek naar een manier om tot rust te komen? Ben je op zoek naar een zachte vorm van beweging? Wil je terug meer energie? Af en toe moet je tijd nemen voor jezelf of gewoon…. ontspannen om de balans te herstellen. Vanuit onze ademhaling gaan we op een ontspannen manier bewegen om zodoende op zoek te gaan naar een evenwicht tussen ons lichaam en onze geest. We beoefenen voornamelijk de basisvormen van yoga, namelijk hatha-yoga. We gaan ontstressen, bewust leren ademen, ons lichaam losmaken, blokkades leren opheffen, asana’s aanleren, observeren, onze spieren aan het werk zetten, evenwichtshoudingen aanleren, stretchen, mediteren… en op die manier positieve energie creëren, samen met andere toffe mensen! Yoga maakt je gelukkiger en helpt je ontspannen. Je wordt bewuster van je lichaam en je leert beter voor jezelf zorgen.

 

Praktisch

Voel je je aangesproken? Dan ben je zeker welkom op de yogasessies die plaatsvinden bij Godai-move, in de vernieuwde ontspanningsruimte gelegen in de Brusselse Steenweg 648 te 9050 Gentbrugge. Een volledige yogasessie bestaat uit een tiental lessen. Ik geef les aan een beperkte groep van 8 personen op woensdagochtend tussen 9.15u – 10.30u.

Voor meer info en om in te schrijven kan je mij contacteren per mail hilde@quantumenergy.be of telefonisch bij Hilde Dezutter op 0476 66 36 32 www.QuantumEnergy.be

 
 

Ayurveda en Yoga

Marloes is gefascineerd door het zelfhelend vermogen van mensen en de wijze waarop dit vermogen kan worden aangeboord. Ze is o.a. gevormd door een 4-jarige training bij de Himalaya Yoga Traditie in India, waar ze in 2015 haar RYT 500 certificaat haalde. Een jaar later rondde ze in België een 5-jarige opleiding tot Ayurvedisch practitioner af. Eerdere yogatrainingen doorliep ze in Nederland.

Reeds 10 jaar heeft ze een eigen yogapraktijk waar ze naast groepslessen, workshops en wekelijkse begeleide meditaties, individuele begeleiding op maat aanbiedt. Daarnaast geeft ze al 6 jaar les in de gevangenis van Turnhout. Ook in -de nog nieuwe- forensische psychiatrie is ze steeds vaker te vinden. Bovendien richt ze specifiek toegankelijke lessen in voor medioren, senioren en mensen met beperkingen.

Voor haar loopbaan switch was ze werkzaam als manager in de publieke sector.
Marloes is lid van de Internationale Yoga Alliance (E-RYT 500/ E-RYT 200) en de Belgische beroepsvereniging voor Naturopaten.

www.yogacoaching.be
info@yogacoaching.be

Over Yoga

Yoga verwijst naar de oorspronkelijke verbondenheid van alles. Het gaat om veel meer dan de link tussen lichaam en geest. Verschillende tradities gebruiken verschillende woorden: Atman en Brahman, Jivatman en Paramatman, Shiva en Shakti, individueel bewustzijn en allesomvattend bewustzijn… en telkens gaat het om hetzelfde: dat wat van oorsprong één is, als zodanig ervaren.
Het yoga-systeem bestaat uit een heel praktisch, compleet, getest en op maat toepasbaar instrumentarium. Dit instrumentarium bevat onder meer oefeningen gericht op mentale- en emotionele zuivering, aandachtstraining en concentratie, lichaamsbeheersing, adembewustzijn en – beheersing, zintuigelijke beheersing, diepe ontspanning en uiteindelijk meditatie.

 

Hatha-, Kriya-, Kundalini-, Laya-, Tantra- en de vele andere zgn. vormen van yoga tonen de diversiteit aan van het instrumentarium. Ze zijn niet los van elkaar te beschouwen en vinden hun basis in de klassieke yogatraditie.
De Himalaya Yoga Traditie is zo’n klassieke traditie en combineert eeuwenoude gevestigde inzichten met recente (wetenschappelijke) ontdekkingen van over de hele wereld. Daarmee is het een zeer levendige, actuele en universele ervaringswetenschap, die gemakkelijk aansluiting vindt bij de huidige tijdsgeest.

Relaxatietherapie voor groot en klein

Eenvoudige relaxatietechnieken voor kinderen & volwassenen individueel en in groep

Voor groot én klein.

Iedereen heeft baat bij relaxatie, dus Vie is er voor jong én oud. Wie komt zoal langs bij Vie? 

Personen met:

 • Slaapproblemen
 • Focusproblemen
 • Leermoeilijkheden
 • (Faal)angst
 • Veel bewegingsdrang
 • Verwerkingsproblemen

 

Inhoud

Kinderen:

Op een speelse en leerrijke manier wordt gebruik gemaakt van eenvoudige tools. Zo leren we kinderen beter om te gaan met stress en kunnen ze zich beter concentreren, sneller relaxeren, van kleine dingen genieten en gemakkelijker loslaten.

Volwassenen:

Aan de hand van eenvoudige technieken worden allerlei tools aangereikt die kunnen helpen om gemakkelijker los te laten bij stress, om oververmoeidheid en burn out te voorkomen, zich beter te leren organiseren en opnieuw te leren genieten van de kleine dingen.

Alle aangeleerde technieken kunnen ook thuis worden toegepast!

 

Vie
 Evelyn Vander Haeghen


info@vie.life


www.vie.life

Leon De Smetlaan, 9
9831  Deurle


Tel 0498 51 48 66

Mindfulness

Dankzij mindfulness is het mogelijk een weldadig evenwicht te vinden en door verhoogde veerkracht terug thuis te komen bij jezelf. Om deze groei op zorgzame wijze uit te dragen als gecertificeerd mindfulnesstrainer volgde ik onderstaande trajecten:

 • Mindfulnesstrainer bij ziekte en pijn bij Breathworks
 • Mindfulnesstrainer bij stress, burn-out en depressie bij Iam
 • Mindfulnesstrainer voor jongeren bij See True
 • Mindfulnesstrainer voor kinderen bij Iam  

als ook bijkomende opleidingen:

 • Cognitieve psychologie
 • Psychopathologie en psychisch lijden
 • Stress/hartcoherentie
 • Angst-, stemmings-, en psychotische stoornissen
 • MBCT bij depressie (Mindfulness Based Cognitieve Therapie = MBCT)
 • Jezelf accepteren/hartmeditaties
 • Inzicht en mededogen
 • Mildheid en mindfulness
 • Veiligheid en intense groepsprocessen
 • Trainersvaardigheden bij MBSR/MBCT (Mindfulness Based Stress Reduction = MBSR)

Doel van de trainingen:

Wil je ook minder vastzitten in je hoofd?

Wil je ook meer energie ervaren gedurende de dag?

Mindfulness leert je anders omgaan met piekeren, stress, angst en pijn. Tevens stimuleer je ook je zelfvertrouwen, concentratie, creativiteit, positiviteit en veerkracht. Mensen zichzelf leren helpen in persoonlijke groei, in verstilling, in aandacht door onder andere vanuit een positieve houding meer zelfzorg in te bouwen in moeilijke momenten.

Voor wie?

De training staat open voor mensen met chronische pijn, stress, angst, burn-out of depressie
en allen die willen werken aan hun innerlijke groei.

Het programma:

De training is wetenschappelijk onderbouwd en bestaat uit 8 wekelijkse sessies van telkens 2u45’. Na elke sessie krijg je oefeningen om thuis mee aan de slag te gaan. Je maakt als het ware een naslagwerk van je persoonlijke vooruitgang en ontwikkeling. Hieraan wordt ook in de sessies de nodige aandacht gegeven.

Het totale programma telt 22 lesuren aan 15 €/u (330 €/cursus syllabus + geluidsbestanden inclusief)

Godai-move biedt je de mogelijkheid de training in een kleine groep (max 6p) te volgen. Zo is er veel ruimte voor elke cursist en wordt de training ook afgestemd op individuele noden.

Wens je meer inlichtingen of deel te nemen aan een cursus? Stuur gerust een berichtje naar :

brigitte@mindful-in-balance.be
www.mindful-in-balance.be

Qi Gong

Medische Qi Gong – je gezondheid in beweging, bevorder jouw welzijn

Evenwichtsherstellende bewegingen en aansterkende ondersteuning

Qi Gong is een combinatie van ademhaling, beweging en bewustzijn en het creëren van een toestand waarin geest en lichaam op elkaar afgestemd raken. Het zijn eenvoudige bewegingsoefeningen die zowel zittend als staand uitgevoerd kunnen worden. In deze lessen werken we rond evenwicht, weerbaarheid en versterken het lichaam en het immuunsysteem. Dit doen we door middel van staande oefeningen, wandel- en zitoefeningen en grondoefeningen. Met de nodige aandacht voor jouw fysieke klachten worden de oefeningen aangepast aan de mogelijkheden van jouw lichaam.

Onderwerpen

 • Het beter leren begrijpen van jouw fysieke klachten
 • Het verhogen van je energie en het overwinnen van vermoeidheid
 • Het verzachten van pijnklachten
 • Het verbeteren van je mentaal welzijn
 • Het hervinden van focus/motivatie/mentale rust/een gevoel van tevredenheid
 • Het behandelen van schouder-, nek- en rugklachten, artritis, sportblessures
 • Het aanpakken van gewichtsprobleem, digestieve klachten, evenwichtsprobleem ,…

Thema's:

 • Gezonde zorg voor onze gewrichten
 • Gezondheid van het hart, de longen en ons digestief stelsel
 • 60+: valpreventie, veiligheid, …

Laurence Carlier

Lesgever Qi Gong

In mijn lessen ga ik uit van de natuurlijke kracht van een mens die onder juiste begeleiding aangesproken en versterkt kan worden. Ik geef naast de bewegingsoefeningen ook praktijk gerichte uitleg en creëerde ruimte voor aanwezige vragen. Het welbevinden van mijn cliënten is mijn prioriteit.
De waargenomen resultaten van het beoefenen van Medische Qi Gong bij zowel mezelf als cliënten motiveren me om lessen bij Godai-move aan te bieden. Deze resultaten kunnen gaan van het verbeteren/genezen van de fysieke klachten, het ervaren van een meer gebalanceerd/gegrond lichaam, een herstel van evenwicht, meer mentale rust en weerbaarheid, het hervinden van vreugde en motivatie, …

Getuigenis Annemie

Kinesiste – volgt les sinds 2017.

Wat begon als een lessenreeks, lijkt nu uit te draaien op een thuiskomen. Ik ervaar een proces waarbij mijn houding en wandelen meer in evenwicht zijn en ik zekerder, sterker en steviger op de grond sta. Door de Qi Gong bewegingen kan ik zowel op het werk als in het dagdagelijkse leven ook meer mildheid voor mezelf en mijn omgeving integreren. Qi Gong vergt een lichte vorm van focus en aandacht wat me mentaal dan weer uitdaging en voldoening geeft. Iedere les blijft als een springplank naar meer voelen.

Voor wie?

Iedereen ongeacht fysieke ongemakken, gezondheidsproblemen en leeftijd. De oefeningen worden aangepast aan jouw fysiek lichaam en zijn mogelijkheden.

De lesgever

De lessen worden begeleidt door Laurence Carlier, een Gentse dame met 12 jaar ervaring in de zorgsector en oprichter van Zelfzijn in Beweging. Met de behoefte om haar visie op zorg en preventie te verruimen, reisde zij naar Thailand en studeerde onder leiding van Qi Gong meester en arts in de Chinese geneeskunde Ajarn Toh, aan het centrum Thai Qi Holistics

Laurence draagt een holistische visie op ons menselijke functioneren in zich en begeleidt nu mensen op vlak van fysiek beweging en mentale zorg. Zij is gespecialiseerd in o.a. evenwichtsherstel, het verbeteren van de ademhaling en fysieke klachten en het hervinden van geduld, rust en ontspanning.

De lessen

Algemene les:

Om kwaliteit te garanderen ligt het max. aantal deelnemers op 8 personen

 • Wekelijks op woensdagavond
 • 15 €/les – 145 €/10 lessen – eerste les 12 €
 • Per les Inschrijven via laurence@zelfzijn.be

Reeks ‘verhoog je energie, ontdoe je van spanningen en versterk jouw weerbaarheid

Om kwaliteit te garanderen ligt het max. aantal deelnemers op 8 personen

Meer info:

Laurence Carlier

ZelfZijn in Beweging

www.zelfzijn.be

laurence@zelfzijn.be