Core stability

Onder core stability verstaan we het trainen van alle spiergroepen die mee bijdragen tot het verstevigen en stabiliseren van onze romp. Deze spieren bestaan uit buikspieren, rugspieren, bilspieren, bekkenbodemspieren en beenspieren.


Het korset van je rompspieren vormt de basis voor heel wat bewegingen. Dit spierkorset zorgt namelijk voor een optimale krachtoverdracht van het bekken en de romp naar armen en benen. Zeer belangrijk bij het leveren van goede sportprestaties.


Ook wanneer je last heb van lage rugklachten kan core stability training helpen. Goed ontwikkelde diepe buik- en rugspieren zijn van belang bij het aansturen en stabiliseren van de wervelkolom.
Waarom dus niet wat aan je core werken?

Tijdens de lessen wordt rekening gehouden met individuele klachten, rughygiëne en is er steeds aanpassing en bijsturing op ieders niveau mogelijk.
 We leggen de nadruk op het correct uitvoeren van de oefeningen en streven naar een sterker lichaam met minder kans op blessures of rugklachten.

Praktisch

Startdatum

Elke maandag van 19.00u – 20.00u

Lesgever

Onder leiding van Jorien Carbon


Inschrijving – info

jc@godai.be of tel 09 330 02 00

Prijs:

12 euro per les

110 euro 10 beurten kaart


Senioren

Is sporten voor 65+’ers nog nuttig? Allereerst kunnen we deze vraag beantwoorden met een volmondig: “Ja!”.

Sport heeft gelijkaardige gezondheidseffecten op oudere leeftijd als op jongere leeftijd. Een bijkomend voordeel is dat deze gezondheidseffecten bij sport op oudere leeftijd sneller merkbaar zijn. Al na 3-6 weken oefenen treedt er een merkbare verbetering op bij het kunnen uitvoeren van de dagelijkse activiteiten

Bij alle mensen gaat ouder worden gepaard met een continue afname in spiermassa en inspanningscapaciteit. Dit leidt tot verlies aan spierkracht. Een goed oefenprogramma moet bestaan uit zowel oefeningen voor de uithouding als voor de spierkracht en de lenigheid.

Godai-move begeleid je door wekelijks lessen aan te bieden met toegankelijke oefeningen die ook thuis kunnen herhaald worden.

Praktisch

Startdatum

elke donderdag van 8.45u –  9.45u en van 9.45u – 10.45u

Lesgever

Onder leiding van Leen Antrop

Inschrijving – info

la@godai.be of tel 09 330 02 00

Prijs:

12 euro per les

110 euro 10 beurten kaart


zwa

Pre- en postnatale lessen

In Godai Move zal Elisa Vermeulen pre- en postnatale lessen geven. Bij de prenatale lessen wordt je als toekomstige mama voorbereid op het verdere verloop van de zwangerschap en bevalling. Gedurende 5 sessies komen onder andere de volgende thema’s aan bod: ademhalings- en ontspanningstechnieken, oefeningen bij lage rugpijn of bekkeninstabiliteit, tips over fit en gezond blijven tijdens de zwangerschap, houdingen tijdens en verloop van arbeid en bevalling, de eerste postnatale oefeningen voor kort na de bevalling,… Hierbij kan de partner tijdens de laatste les aansluiten. In de toekomst zullen deze lessen nog verder uitgebreid worden met 5 sessies zwangerschapsyoga.

De postnatale lessen kunnen in groep gevolgd worden, dit steeds in reeksen van 10 sessies. Een reeks zal bestaan uit 8 lessen buik-, rug- en beenspieroefeningen, 1 les over bekkenbodemproblematieken en -oefeningen, en tenslotte 1 les babymassage (waarbij je uiteraard je pasgeboren baby meebrengt). Deze lessen kunnen al vanaf 6 weken na de bevalling gevolgd worden (10 weken bij keizersnede of een problematiek).

Praktisch

Startdatum

eerste lessenreeks start in 2 de helft 2020.

Lesgever

Onder leiding van Elisa Vermeulen

Inschrijving – info

ev@godai.be of tel 09 330 02 00

Prijs:

12 euro per les

110 euro 10 beurten kaart


Rugschool

In de rugschool krijg je heel wat tips aangeleerd om de rug minder te belasten in het dagdagelijkse leven, met de nodige hef- en tiltechnieken. Er wordt veel aandacht besteed aan houdingscorrectie en het mobiliseren van de lage rug via oefeningen.In de eerste fase wordt aangeleerd om de ‘diepe buik- en rugspieren’ te controleren. Bij chronische lage rugpijn zijn deze vaak verzwakt.

Je leert de wervelzuil te stabiliseren door het optrainen van je spierkorset van buik en rug. Met de nodige stretching van de achterste spierketen wordt de trekkracht op de onderrug geminimaliseerd.

Ongeveer 80% van de bevolking krijgt ooit te maken met rugpijn. De doelgroep is voornamelijk gericht naar chronische rugklachten, postoperatief, hernia, … Iedereen is welkom! Godai-move zorgt ervoor dat je rug opnieuw voldoende belastbaar is en dat je pijnvrij kan bewegen

Praktisch

Startdatum

Elke dinsdag van 20.00u tot 21.00u

Lesgever

Onder leiding van Julie Van Spaendonck

Inschrijving – info

jvs@godai.be of tel 09 330 02 00

Prijs:

12 euro per les

110 euro 10 beurten kaart


Yoga

In elke yogales doe je een aantal yogahoudingen. Alle houdingen hebben als doel de organen, de klieren, de gewrichten, het zenuwstelsel, de bloedvaten, het evenwicht, etc. beter te laten functioneren. Tijdens de yogahoudingen, rek, strek en span je allerlei spieren. De houdingen zorgen voor een verbeterde doorbloeding van het hele lichaam. De yogahoudingen (asana’s), de adem- en ontspanningsoefeningen werken  samen om bewust en diep te ontspannen. Yoga heeft een diepe doorwerking op het energiesysteem en zenuwstelsel, het lichaam krijgt de kans om te ontspannen, te herstellen en op te laden. Door yoga zul je je niet alleen lichamelijk fitter voelen, maar het kan je ook mentaal en emotioneel meer energie en ruimte geven. Yoga is niet prestatiegericht, je hoeft er niet speciaal lenig voor te zijn maar het bevordert wel de soepelheid van het lichaam

Praktisch

Startdatum

Elke vrijdag 9.30h-10.30h

Zondag pop up 10.00h-11.00h

Lesgever

Onder leiding van Ber Raeymaekers

Inschrijving – info

info@godai.be of la@godai.be tel 09 330 02 00

Prijs:

12 euro per les

110 euro 10 beurten kaart


Mindfulness

Mindfulness leert je bewust omgaan met stress en spanning. Je komt nadrukkelijker ‘aan het stuur te zitten’ van je eigen denkgeest en je emoties. Ze gaan minder met je aan de haal. Maar Mindfulness brengt ook meer en intenser genieten. Het leven wordt makkelijker en voelt rijker.

Mindfulness training leert je om bewust te worden van de patronen van denken en doen die stress veroorzaken.

Wat mag je verwachten:

 • Je leert contact maken met je gevoelens, gedachten en ongezonde gewoonten.

 • Je leert je gedachten en neigingen te observeren en ontdekken hoe je je eigen geluk saboteert, maar ook hoe je je eigen geluk kan voeden.
 • Je leert je lichaam beter kennen en goed voor jezelf te zorgen.
 • Je leert vrede nemen met wat is en met wie je nu bent en meer te genieten in het hier en nu.
 • Je ontwikkelt een diepe vorm van mildheid en acceptatie die je toelaat heldere beslissingen te nemen over wat echt belangrijk is in jouw leven.

Praktisch

Startdatum

Dinsdag avond: 19u00 tot 21.30

8, 15, 22 en 29 september

6, 13, 20 en 27 oktober

Ook individuele sessie mogelijk ( enkel op afspraak )

Lesgever

Onder leiding van Ber Raeymaekers

Inschrijving – info

nai@siddhartha.be of www.siddhartha.be

Prijs:

330 euro.
Inbegrepen in de prijs: 8 sessies
downloads met alle meditaties + het Mindfulness werkboek

 

Hartcoherentie

Breng je stress onder controle met de toepassing van hartcoherentie

Het hart geeft meer signalen naar het brein dan omgekeerd. Daarenboven kan men met een eenvoudige ademhalingsoefening het hartritme in die mate beïnvloeden dat het hart zich niet meer in een vecht- verstarren- vlucht reactie bevindt, maar in een veilige modus. Op dat moment geeft het hart signalen naar de hersenen dat alles veilig is en brengt het hart evenwicht in ons brein en zenuwstelsel.

 

Hartcoherentie is gebaseerd op degelijk wetenschappelijk onderzoek. Indien men de oefening doet zoals voorgeschreven, dan zal het hart zich naar een veilige modus begeven met gunstig effect als gevolg. Hartcoherentie is ook meetbaar met biofeedbackapparatuur. Deze apparatuur is speciaal ontwikkeld en geeft je informatie over de toestand van je zenuwstelsel.

Wat zijn de effecten van hartcoherentietraining?

 • Verhoging van veerkracht t.o.v. stress
 • Verhoging weerstand tegen ziekten
 • Beheersing van angsten: faalangst, trauma, stress
 • Verbetering van je hartritmevariabiliteit
 • Bloeddruk regulerend, daling van hoge bloeddruk ( stress gerelateerd)
 • Effect op hartritmestoornissen ( stress gerelateerd)
 • Verbetering van concentratie en focus
 • Bevordering rustgevoel en welbehagen

Praktisch

Startdatum

Individueel op afspraak

4  startsessies van ongeveer elk een 1h

Daarna opvolging mogelijk

Lesgever

Onder leiding van Leen Antrop

Inschrijving – info

info@godai.be of la@godai.be tel 09 330 02 00

Prijs:

55 euro per startsessie

opvolging 35 euro